• Menu

Griepprik regelen 

Als werkgever kunt u uw werknemers de griepprik aanbieden zodat uw werknemers beter beschermd zijn tegen de griep. Bent u geen werkgever, maar wilt u informatie over de griepprik op de werkvloer doorsturen naar uw werkgever of HR-afdeling? Lees dan hieronder verder.

Informatie voor werknemers

Benieuwd of er mogelijkheden binnen uw organisatie zijn om u en uw collega’s de griepprik aan te bieden? U kunt deze flyer met uitgebreide informatie over de griepprik toesturen aan uw werkgever, HR-afdeling of ander desbetreffend persoon binnen uw organisatie die hier beslissingen over kan maken. Of u kunt zelf vrijblijvend een offerte aanvragen. U ontvangt dan een prijsindicatie die ook handig kan zijn voor uw werkgever. Heeft u vragen? Wellicht staat het antwoord op uw vraag op de Vraag&Antwoord-pagina. U kunt ook uw vraag per e-mail sturen naar Prikvandezaak@viatris.com. Wij helpen u graag verder.

Voorraad griepprik

Er is beperkte voorraad dus regel de griepprik direct, om er in het najaar zeker van te zijn dat uw werknemers gevaccineerd kunnen worden.
Indien de vraag naar vaccinaties het aanbod overtreft zal de datum van binnenkomst van het getekende opdrachtformulier leidend zijn voor acceptatie.

Coronamaatregelen

Voor het regelen van een griepprik op de werkvloer houdt Prikvandezaak.nl ten alle tijden rekening met de huidige coronamaatregelen. Op het moment dat er een afspraak is gemaakt voor griepvaccinatie op de werkvloer, zal samen met u worden gezocht naar een geschikte oplossing. Denk hierbij aan buiten vaccineren, afgebakende tijdslots waardoor collega’s niet te gelijk in dezelfde ruimte zijn of een drive-through.

Wilt u hier meer informatie over, neem dan contact met ons op via Prikvandezaak@viatris.com.

Wat is het beste moment om een griepprik te regelen?

De griep komt in Nederland voor in de winter, meestal tussen december en april. De beste tijd om een griepprik te geven is vanaf half oktober. Indien u ervoor kiest om uw werknemers de griepprik aan te bieden, dient u dit tussen half oktober en half november te doen. Het lichaam heeft namelijk na de griepprik ongeveer twee weken nodig om afweerstoffen aan te maken. Als uw werknemers na die twee weken in aanraking komen met één van de griepvirussen uit de griepprik, dan kunnen de afweerstoffen in het lichaam het griepvirus onschadelijk maken ter bescherming tegen de griep. De bescherming duurt ongeveer 6 maanden.1

Indien u ervoor kiest om via ons een griepprik te regelen voor uw werknemers gaat het traject als volgt:

Stap 1: U vraagt vrijblijvend een offerte aan. De ervaring leert dat +/- 35% van de werknemers zich zal laten vaccineren.

Stap 2: Naar aanleiding van de ontvangen offerte bevestigt u de opdracht en zal een afspraak met u worden ingepland.

Stap 3: U ontvangt van ons materialen om uw werknemers in te lichten over de griepprik en het moment van vaccineren.

Stap 4: Op de afgesproken dag komt een arts langs met de griepprik.

Stap 5: De arts is aanwezig in het besproken timeslot en zal de aangemelde werknemers vaccineren.

Stap 6: Het prikken duurt gemiddeld minder dan een minuut per persoon.

Wilt u meer lezen over hoe u de griepprik op de werkvloer mogelijk maakt voor werknemers? Vind hier meer informatie en download de flyer.

Prikvandezaak.nl is een service van Mylan Healthcare B.V., a Viatris company. Mylan Healthcare B.V. werkt voor dit project samen met VaccinatieZorg.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!